De politie doet onderzoek naar inbraken in auto’s waarbij alleen navigatieapparatuur wordt weggenomen. Dit gebeurt bij auto’s waar de navigatieapparatuur zichtbaar in de auto hangt. Vanaf maart 2006 tot op heden zijn er al 90 aangiftes bij de politie binnengekomen.

Het lijkt erop dat een tot nu toe nog onbekende man voor een groot deel van deze inbraken verantwoordelijk is. Het gaat hier om een man die langs auto’s fietst die allen vlak buiten het centrum van de stad geparkeerd staan. Als hij ziet dat er een navigatiesysteem voor het grijpen hangt, komt hij terug en slaat dan, meestal aan de bijrijderzijde, een ruit in met een zogenaamde lifehammer. Zonder van de fiets te komen grijpt hij dan de navigatieapparatuur en fietst weg. Zijn buit bestaat dan ook alleen maar uit die navigatieapparatuur, terwijl er soms ook andere waardevolle zaken ook voor het grijpen lagen.

Signalement van de verdachte: het gaat om een blanke man van tussen 20 en 25 jaar, ongeveer 192 cm lang, opvallend krachtig postuur, niet dik, pokdalig gelaat, geen baard/snor of bril en kort licht blond, glad, achterovergekamd haar. De politie vraagt de medewerking van het publiek om deze man te kunnen achterhalen. De politie is op zoek naar getuigen, die nog niet eerder hierover met de politie hebben gesproken. Tevens is de politie op zoek naar mensen die denken te weten of vermoeden wie wellicht de dader is van deze serie inbraken. Deze personen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 van de politie Fryslân.

Tot slot adviseert de politie eigenaren van navigatieapparatuur om geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten. Soms maakt de gelegenheid de dief! 

bron:POlitie Friesland