Reeuwijk, 14 juli 2008Fujitsu Siemens Computers zal Gensys, het remote ICT beheerplatform van SPS, inzetten om zijn beheerdiensten aan grote en kleinere ondernemingen verder uit te breiden. Gensys maakt het voor klanten van Fujitsu Siemens Computers mogelijk om hun IT-beheer uit te besteden, terwijl de hoogst mogelijke beschikbaarheid gegarandeerd wordt. Gensys 7 ondersteunt proactief en voorspellend beheer van Fujitsu Siemens server- en storage oplossingen, zoals de nieuwe Flex- en Bladeframes. Door de samenwerking met SPS biedt Fujitsu Siemens een hogere beschikbaarheid en nieuwe Managed Services. SPS is Nederlands specialist in beheer en continuïteit van ICT-omgevingen.

“Gensys is voor ons het antwoord op de sterk groeiende vraag naar gestructureerde reporting en dienstverlening op het gebied van monitoring. Bij nieuwe klanten en bij diegenen waar we al langer het beheer voor uitvoeren kunnen we dit nu aanbieden”, aldus Ad van Ginneken, manager Competence Center bij Fujitsu Siemens Computers Nederland. “Gensys is een beheerplatform dat we breed kunnen inzetten, omdat het gemakkelijk aangepast kan worden aan de grootte en ontwikkeling van elke beheerorganisatie, zonder daarbij aan kracht te verliezen.”

 

Frits Timmermans, operationeel directeur bij SPS: “Naast de inzet van het Gensys-platform voor de diensten die wij direct aanbieden, zien wij de vraag van beheerorganisaties naar een platform ter ondersteuning van het documenteren, monitoren en managen van complexe IT-ketens sterk groeien. Het voordeel van Gensys is dat het een zeer krachtig en stabiel platform is, waarmee organisaties in staat zijn om hun beheer een proactieve rol te geven. Daarnaast kunnen zij de stabiliteit en beschikbaarheid van hun ICT sterk verbeteren.”--------------------------------

 

 

Over SPS

SPS, opgericht in 1994, is een volledig Nederlands bedrijf dat zich onderscheidt door een proactieve en bedrijfsgerichte benadering van ICT-beheer. SPS biedt totaaloplossingen waarin alle wenselijke componenten op het gebied van ICT-beheer en continuïteit aan bod komen. Dit is ontwerp, implementatie, monitoring, beheer en uitwijk in één. SPS ondersteunt hiermee zowel ICT-afdelingen als ICT-dienstverleners bij het veranderproces van technology provider naar service provider.

In het eigen RES-Q remote beheercentrum wordt gedurende 24 uur per dag, zeven dagen per week maximale beschikbaarheid gegarandeerd voor meer dan vijftig organisaties. Deze diensten worden altijd uitgevoerd op basis van de Gensys-oplossingen voor enterprise systems management. SPS is tevens ontwikkelaar en leverancier van deze Gensys-producten en biedt organisaties zo (totaal)oplossingen.

SPS biedt in haar moderne en beveiligde datacenter uitwijk en disaster recovery-oplossingen als managed service. Meer dan driehonderd nationale en internationale organisaties maken gebruik van de oplossingen en diensten van SPS. SPS is gespecialiseerd in server oplossingen gebaseerd op onder andere Windows, Unix, Linux en Database systemen als SQL server, Oracle en Progress, evenals storage oplossingen van EqualLogic en CommVault. Meer informatie is te vinden op www.sps.nl.

 

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative. Meer informatie is te vinden op www.fujitsu-siemens.nl.

 

Meer informatie

Marcommit PR

Marianne van Barneveld

[email protected]

035-582 27 30