- Het gaat hier om de modellen AMILO A, AMILO M en AMILO Pro V2020 Fujitsu Siemens Computers roept batterijen terug van specifieke AMILO Notebookproducten. De onderneming nam deze beslissing nadat een beperkt aantal klanten melding maakten van defecte batterijen.

Voor specifieke modellen raadt de onderneming de klanten aan, onmiddellijk te stoppen met werken op batterijvoeding en hun Notebook enkel nog te gebruiken met de AC-voedingsadapter.

Fujitsu Siemens Computers wil de klanten gratis een vervangbatterij geven. Er werd een speciale webside gecreëerd om de klanten te helpen bij het inruilen van de batterijen. Surf hiervoor naar www.fujitsu-siemens.be/batteryexchange

'Wij dragen klantentevredenheid en veiligheid hoog in ons vaandel. Dit batterij-inruilprogramma is belangrijk voor Fujitsu Siemens Computers. Vandaar dat we hopen met deze berichtgeving zo veel mogelijk van onze klanten te bereiken,' aldus Amy Flà©cher, woordvoerder van het bedrijf. 'Wij staan achter de kwaliteit van onze producten en het is onze prioriteit tegemoet te komen aan wat de klanten van onze onderneming verwachten'.

Hieronder vinden jullie meer bijzonderheden over het inruilprogramma:

Naam van product: herlaadbare lithium-ionbatterijen enkel voor volgende
producten:

---------------------------------------------------------------------
Naam computermodel Batterijmodel met nummer eindigend op
---------------------------------------------------------------------
AMILO A7640
AMILO A1640
AMILO M1405
AMILO M1424
AMILO M1425 Alle modellen waarvan het nummer eindigt op G1L1
AMILO M7405
AMILO M7424
AMILO M7425
AMILO Pro V2020
---------------------------------------------------------------------

 

Voor alle andere AMILO-, AMILO Pro- of LIFEBOOK-batterijen is dit inruilprogramma niet van toepassing.

Computerfabrikant: Fujitsu Siemens Computers

Risico: Bij sommige batterijen kunnen de batterijcellen oververhit geraken, waardoor brand kan ontstaan.

Incidenten: Tot op heden heeft Fujitsu Siemens Computers vier meldingen gekregen van batterijen die oververhit geraakten en dit op ongeveer 250.000 eenheden. Er geraakte ook nergens iemand gewond.

Verkocht bij: Verdelers, resellers, catalogers en kleinhandelaars verkochten de computers met de betreffende batterijen vanaf oktober 2004 tot nu. Mogelijk werden de batterijen ook apart verkocht als reservebatterijvoeding.

Oplossing: De onderneming raadt haar klanten aan de betreffende batterijen niet langer te gebruiken en contact op te nemen met Fujitsu Siemens Computers voor vervangbatterijen. De vervangbatterij is gratis. Na het verwijderen van de batterij uit hun AMILO of AMILO Pro, gebruiken de klanten best enkel de AC-adapter tot ze een vervangbatterij hebben ontvangen.

Bestelprocedure via het Web: Om te weten of hun batterij moet vervangen worden, moeten de klanten de batterij uit de computer halen en het batterijlabel bekijken (zie foto). Eindigt het nummer op G1L1, dan moet de batterij vervangen worden. Gaat het niet om dit specifieke nummer, dan moet de batterij ook niet vervangen worden. Batterijen van andere notebooks (AMILO, AMILO Pro of LIFEBOOK) vallen niet onder dit inruilprogramma.

Hoe het nummer van het notebookmodel identificeren? Onderaan het systeem bevindt zich een label met het nummer van het notebookmodel. Het nummer bevindt zich in het midden van het label.

Volgende stappen: Stemt het nummer overeen met à©à©n van de volgende betrokken modellen, verwijder dan de batterij om het label en de laatste cijfers van het batterijpak te controleren. Vervang het batterijpak als
volgt:

Zet je notebook af en trek de voedingsstekker uit het stopcontact. Sluit het LCD-scherm tot het vastklikt. Verwijder alle kabels die met de notebook verbonden zijn. Draai je notebook om en plaats hem op een stevige, vlakke ondergrond. Duw de batterijvergrendeling in de richting van het pijltje en houdt deze tegen (het pijltje staat op de batterijvergrendeling). Verwijder de batterij uit het batterijvakje. Bijkomende informatie vind je in de Gebruikshandleiding van je notebook in de sectie onder 'Notebook views' Nummers 30 en 31.

Wanneer het nummer van het batterijpak eindigt op G1L1 (zie diagram rode cirkel), moet je de batterij vervangen. Batterijpakken met een ander nummer moeten niet vervangen worden.

Omwille van de veiligheid en van het milieu vragen wij de klanten om mogelijk defecte batterijen in te leveren. Dit programma is volledig gratis. De klanten ontvangen informatie over het inleveren, wanneer zij hun vervangbatterij ontvangen.

Hotline Contact: U kan Contact nemen met Fujitsu Siemens Computers op 02/536.79.48 vanaf maandag tot donderdag tussen 8u30 en 17u30 en op vrijdag tusen 8u30 en 16u30.

bron:Fujitsu Siemens Computers