(Persbericht) Snel internettoegang nutsvoorziening voor zakelijke hotelgasten

Utrecht, 28 november 2011 Eurofiber heeft 27 hotels van de Accor Groep in Nederland ontsloten met glasvezelverbindingen. Het gaat om vestigingen van Pullman, MGallery, Novotel, Mercure en ibis. De door Eurofiber geleverde verbindingen worden volledig ingezet om gasten supersnelle en gratis internettoegang te bieden. De Accor hotels richten zich vooral op zakelijke gasten. Met deze dienstverlening wordt scherp op hun behoeften ingespeeld.

Accor is een van de weinige hotelketens in Nederland die gasten gratis internettoegang biedt. De service is een succes. Dat blijkt wel uit de verdrievoudiging van het internetgebruik door gasten van Pullman, Novotel en Mercure sinds ze gratis draadloos kunnen surfen. Met de nieuwe Eurofiber-verbindingen verbetert Accor de bandbreedte substantieel en daarmee de snelheid waarmee gasten op het internet kunnen werken. Dit is eveneens een belangrijk pluspunt voor zakelijke evenementen. Want de glasvezelverbindingen bieden ook ruim voldoende bandbreedte voor bijvoorbeeld productpresentaties op afstand of videovergaderen via het web.

à¢â‚¬Å“Je kunt wel gratis internettoegang bieden, maar als de snelheid niet in orde is raken gasten alleen maar gefrustreerd. Dan betalen ze liever voor een goede verbinding. Met onze nieuwe glasvezelverbindingen kunnen we gasten altijd de bandbreedte bieden die ze nodig hebbenà¢â‚¬, zegt Dirk Kenter, ICT Director van Accor. Accor koos onder meer voor Eurofiber vanwege de hoge dekkingsgraad van zijn glasvezelnetwerk. à¢â‚¬Å“De glasvezelverbindingen van Eurofiber liggen overal in het land en nieuwe verbindingen konden snel worden gerealiseerd. Bovendien was de prijs-kwaliteitverhouding prima. We hebben een mooie deal gesloten en ook de samenwerking was erg goedà¢â‚¬, aldus Kenter.

Hans Messemaker, Sales & Marketing Directeur van Eurofiber: à¢â‚¬Å“Snelle internettoegang begint echt een nutsvoorziening te worden. Het feit dat een grote hotelketen als Accor deze dienstverlening gratis aan zijn klanten biedt, is veelzeggend. Zakelijke internetgebruikers kunnen niet meer zonder snelle verbindingen, ook niet als ze onderweg zijn.à¢â‚¬

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%. Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Over Accor
Accor, ´s werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis styles, Etap Hotel/ibis budget, hotelF1 en Motel 6 beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.
In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 39 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend - het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 12 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 all seasons/ibis styles hotel, 1 Etap Hotel/ibis budget en 2 Formule1 hotels. Voor meer informatie: www.accorhotels.com.