(Persbericht) Het goed na-isoleren van een dak betekent een aanzienlijke en duurzame besparing op de energiekosten. Er hoeft minder te worden gestookt om een aangename temperatuur te bereiken en te handhaven. Dat kan per jaar aanzienlijk op de aardgasrekening schelen. Om het isolatieproces te vereenvoudigen heeft Rockwool BV nu een nieuw systeem ontwikkeld dat isoleren en afwerken in 1 geheel combineert en snel kan worden gemonteerd in een aantal eenvoudige stappen, het Fastfixx Hellend Dak Isolatiesysteem.

Voorheen was het na-isoleren een ingewikkelde klus. Bij het na-isoleren van een hellend dak werd normaliter eerst de isolatie aangebracht, vervolgens een dampscherm, dan de beplating en tot slot diende het geheel netjes afgewerkt te worden.

Met het nieuwe Fastfixx isolatiesysteem wordt isoleren en afwerken gecombineerd in 1 product. Het systeem kan worden toegepast bij het renoveren en/of na-isoleren van hellende daken en wordt door middel van verlijming en/of verankering bevestigd.

In enkele eenvoudige stappen wordt snel een volledig afgewerkt systeem gemonteerd. Het systeem bestaat uit Fastfixx isolatieplaten: harde, brandwerende, geluidwerende en hermische isolatieplaten van steenwol met geïntegreerde dampremmers en een afgewerkte zichtzijdes, Fastfixx lijm en/of ankers, T-profielen (voor het dampdicht afwerken van de plaatnaden) en L-profielen (optioneel) voor de hoekafwerking. Het systeem is overigens ook voor nieuwbouwtoepassingen geschikt.

De handige doe-het-zelver kan zijn huis nu eenvoudig zelf isoleren door deze Fastfixx isolatieplaten te installeren. Bekijk het het korte instructiefilmpje op YouTube om het stappenproces te zien.
(http://www.youtube.com/watch?v=-kLoQ-6AKYM)

Een goed geïsoleerd dak draagt bij aan een beter woon- en leefcomfort en vermindert de belasting van het milieu. Om dit initiatief te stimuleren heeft Fastfixx nu een actie waarbij je € 500,- kunt winnen als je laat zien wat voor leuks jij kunt doen met een isolatiemes.

Voor meer informatie met betrekking tot dit nieuwe isolatieproduct, energie besparing en/of het in aanmerking komen voor gemeentelijke isolatie subsidie kunt u kijken op de Fastfixx website http://www.fastfixx.nl