Oranjegevoel in geen velden of wegen te bekennen

UTRECHT, 18 mei 2010 Waar in 2008 de euforiestemming nog overheerste in de aanloop naar het EK, is het Oranjegevoel nu in geen velden of wegen te bekennen: maar liefst 63% van de Nederlanders is niet van plan zich over te geven aan de Oranjegekte rondom het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Staan de resultaten van het EK 2008 nog te vers in het geheugen of is Nederland anno 2010 daar te nuchter voor? In ieder geval blijven de vlaggetjes dit jaar op zolder bij de spelers van de WK-pool van Vergelijk.nl.

Meedoen of winnen?
Nederland schat de kansen van Oranje somber in. Haalden we volgens de voorspellingen in 2008 nog de halve finales; in 2010 mogen we van geluk spreken als we de kwartfinales weten te bereiken. En al is het Oranjegevoel nog ver te zoeken, het WK leeft wel degelijk. Opvallend is dat 70% van de deelnemers zoveel mogelijk wedstrijden volgt, met het bord op schoot. Nog eens 16% kijkt alleen de wedstrijden van het Nederlands elftal. En nu maar hopen dat de voorspellingen voor het WK van mindere kwaliteit zijn dan tijdens het EK 2008!

Gokken op Oranje
Ondanks dat we ons niet overgeven aan de Oranjegekte, wagen velen van ons toch een een gokje op Oranje. Met vrienden, familie en collega‘˜s spelen we massaal in voetbalpools, maar ook online spelen tegen onbekenden is sterk in opkomst: 32% waagt online een gokje. De sterspeler dit jaar wordt zonder twijfel Arjen Robben (36%), gevolgd door Robin van Persie (30%). Ziekmelden is aan de Nederlanders niet besteed: op de dag van de eventuele huldiging hangt slechts 2% met schorre stem aan de telefoon met de baas. Wel kijken we de huldiging met zijn allen op tv: 42%. Overigens gunnen wij onze aartsrivalen Duitsland en Frankrijk geen overwinning: deze landen werd de eretitel het minste gegund (respectievelijk 3% en 2%). Na Oranje gunnen we de Spanjaarden de overwinning het meest.

Over Vergelijk.nl
Sinds 2000 stelt Vergelijk.nl consumenten in staat een weloverwogen keuze te maken voordat ze iets kopen. Daarmee was Vergelijk.nl een van de eerste prijs- en productvergelijkers in Nederland. Op basis van gedetailleerde specificaties en reviews kunnen consumenten producten, prijzen en aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk.nl maakt deel uit van Compare Group en is ook actief in Finland, België en Frankrijk.
Net als voor het EK in 2008 heeft Vergelijk.nl ook voor het WK in 2010 een online voetbalpool georganiseerd waarin de verschillende landenteams met elkaar vergeleken kunnen worden. Kijk op www.vergelijk.nl/wk-pool-2010 voor meer informatie.

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Levi van Wijngaarden, Country Manager Vergelijk.nl via 030-2320440 begin_of_the_skype_highlighting              030-2320440      end_of_the_skype_highlighting of [email protected]