De officier van Justitie in s-Hertogenbosch heeft deze week besloten geen vervolging in te stellen tegen Omroep Brabant, haar directeur en inmiddels ex-hoofdredacteur voor het niet opvolgen van een vordering tot uitlevering van beeldmateriaal.

Op 7, 8 en 9 april vonden in de Graafsewijk in s-Hertogen-bosch rellen plaats naar aanleiding van de uitzending van het programma Probleemwijken van SBS6 op 7 april.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft kort na de rellen Omroep Brabant gevraagd het uitgezonden beeldmateriaal van de rellen ter beschikking te stellen aan het OM.

Op 12 april heeft het OM een bevel tot uitlevering van stukken naar Omroep Brabant gefaxt. Op 13 april, toen duidelijk was dat Omroep Brabant niet wilde meewerken, is onder leiding van een rechter-commissaris een doorzoeking uitgevoerd bij Omroep Brabant. De banden met de uitgezonden beelden zijn hierbij in beslag genomen. Tevens bleek toen dat er nog andere banden met opnamen met betrekking tot de rellen aanwezig zijn geweest bij de afdeling Documentatie van Omroep Brabant. Ook die banden vielen onder het uitleveringsbevel van de officier van Justitie.

Uit onderzoek is gebleken dat die banden op 12 april 2005 bij de redactie van Omroep Brabant zijn afgeleverd. Vervolgens ontbreekt ieder spoor van deze banden en kon niet meer worden achterhaald wat er met de banden is gebeurd.

Evenmin kon achteraf worden vastgesteld wat er nu precies op die banden heeft gestaan.

Derhalve heeft het OM tot een niet verdere vervolging, van degenen die bij het zoekmaken van die banden waren betrokken, besloten.

De sepotbeslissing van het OM is reeds ter kennis gebracht van de advocaat van Omroep Brabant en de betrokken (ex-)werknemers.

bron:OM