Irene Moors en andere BN'ers maken sprookjesachtige picknick in Efteling compleet. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) bestaat 55 jaar. Daarom trakteert zij op 15 juni 2005 250 gezinnen met een gehandicapt kind op een sprookjesachtige picknick in de Efteling. De aanwezigheid van bekende kinderidolen zoals Irene Moors en Jochem van Gelder maken het feest compleet.

Bekende Nederlanders picknicken mee
picknicken met Tanja Jess, Annemarie Postma & Vivian Slingerland.
Styling advies van Dyanne Beekman.
Tips om beroemd te worden van Henkjan Smits.
Advies om een goede presentator te worden van Jochem van Gelder, Edward van Cuilenborg of Lucille Werner.
Buikdansen met Yonina.
Het kan allemaal in een ongedwongen sfeer tijdens de NSGKpicknick in de Efteling. Nog nooit was het voor gehandicapte kinderen zo makkelijk om een praatje te maken met hun idool en een handtekening te vragen. Gedurende de hele dag zijn [email protected] Martine Kruider en Marcel Kuijer aanwezig om de gezamenlijke momenten feestelijk te presenteren.

Geen drempels
Gewoon meedoen! Dat staat centraal tijdens de NSGKpicknick. Bij een picknick zijn letterlijk geen drempels. Kinderen met en zonder handicap kunnen elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten. Zo kunnen dove en slechthorende kinderen dankzij de doventolk ook met hun idolen kletsen. En slechtziende of blinde kinderen  kunnen mee voetballen door de bal met een belletje! Natuurlijk kan iedereen ook volop genieten van alle attracties in de Efteling.

Jubileumjaar
Al 55 jaar helpt de NSGK kinderen met een handicap met hun beperking een volwaardig leven te leiden. Want: gehandicapte kinderen zijn in eerste plaats kinderen. De NSGK helpt door hen de kansen te bieden die voor andere kinderen als vanzelfsprekend worden ervaren. Zij steunt organisaties en instellingen die de noodzakelijke extra aanpassingen, begeleiding en zorg kunnen regelen. Ook zet  de NSGK zich in om de beeldvorming rond kinderen met een handicap bij te stellen. Want er zijn nog veel vooroordelen die integratie belemmeren.

bron:NSGK