De adviesorganisatie IMK Intermediair heeft, op basis van haar eigen adviespraktijk (3 000 adviezen per jaar), geconstateerd dat 30% van de financiële problemen bij mkb-ondernemers ontstaan doordat de ondernemer meer geld uit de zaak haalt dan verstandig is.

Men is onvoldoende in staat om privà©- en zakelijke inkomsten en uitgaven uit elkaar te houden en een balans te vinden tussen wat men privà© wil en wat zakelijk kan.
De primaire belangstelling van een zelfstandig ondernemer ligt meestal niet bij de administratie en minder aandacht wordt besteed aan financiële en fiscale regels. Aldus drs. Matthieu Niehe, alg. dir. van IMK.

De mkb-ondernemer is terecht meer entrepreneur dan boekhouder. De financiële administratie wordt dan ook vaak uitbesteed. Maar onvoldoende financieel besef bij de ondernemer zelf kan er toe leiden dat dit soort problemen vaak te laat worden ontdekt en dan kunnen er continuïteitsproblemen ontstaan voor het bedrijf.

IMK Intermediair heeft, in samenwerking met het NIBUD, een korte, maar effectieve cursus ontwikkeld om MKB ondernemers die noodzakelijke financiële kennis bij te brengen. De gezamenlijke presentatie hiervan vindt plaats tijdens een relatie middag op 23 juni a.s. in Maastricht.

bron:IMK Intermediair