Het strafrechtelijk onderzoek naar de verkeersgedragingen van een chauffeur van het Parket Generaal (Den Haag), op de A28 tussen Zwolle en Assen, is afgerond. Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen biedt de chauffeur een transactie aan van à¢?¬180,-.

In de eerste week van augustus 2005 kwam bij het Openbaar Ministerie in Assen een aangifte binnen van gevaarlijk en hinderlijk weggedrag van de bestuurder van een personenauto. Na onderzoek bleek het hier te gaan om een chauffeur van het Parket Generaal. Vervolgens heeft de hoofdofficier van justitie van het parket Assen, de Rijksrecherche opdracht gegeven een onderzoek in te stellen. De Rijksrecherche richt zich op opsporingsonderzoeken tegen overheidsfunctionarissen.

Op basis van het proces verbaal van het Rijksrecherche onderzoek heeft de officier van justitie geconcludeerd, dat er naar zijn oordeel voldoende wettig en overtuigend bewijs is om de zaak met goed gevolg voor te leggen aan de kantonrechter wegens het overtreden van artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Het gaat hier om hinderlijk rijgedrag op de weg (i.c. snijden). Volgens de geldende landelijke richtlijnen van het Openbaar Ministerie krijgt de verdachte een transactievoorstel van à¢?¬180,-

Voor wat betreft de overige meldingen inzake de gedragingen van de chauffeur, is geen concrete informatie verkregen. De getuigen konden geen feiten (bijvoorbeeld kentekennummer) c.q. aanknopingspunten weergeven.

Indien de verdachte betaalt is de zaak voor het OM afgedaan. Mocht de verdachte deze transactie niet betalen dan zal de zaak alsnog voorkomen bij de kantonrechter.
Betrokken zijn reeds geïnformeerd over de afdoening van het Openbaar Ministerie.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular