Geldermalsen – Hardleers na ´alcohol´cursusEen 31-jarige automobilist uit Geldermalsen is maandagavond opnieuw aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte heeft na eerder drankgebruik een verplichte Educatieve Maatregel Alcohol moeten volgen van de rechtbank.

Agenten zagen maandagavond de bestuurder in Geldermalsen rijden op een weg die voor motorverkeer verboden is verklaard. Toen zij hierop bij de man een blaastest afnamen, bleek dat hij het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. had overschreden. De man blies 590 ugl. waarop hij werd aangehouden. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man eerder teveel alcohol had gedronken en door de rechtbank een cursus over alcoholgebruik was opgelegd.

EMA

De Educatieve Maatregel Alcohol gaat over de gevaren van alcoholgebruik in (met name) het verkeer. De verplichte cursus moet betaald worden door de verdachte in een strafproces en kost ongeveer 750 euro. Als niet aan deze opgelegde cursus wordt voldaan, kan het rijbewijs door de rechter ongeldig worden verklaard.

Het rijbewijs van deze 31-jarige verdachte is wederom ingenomen. De officier van justitie beslist of de verdachte het rijbewijs terug krijgt.

Bron:Politie Gelderland-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: