(Persbericht) PARTIJ, 14-09-10 -- Geluk is een actueel thema. Scholen voeren het vak gelukskunde in, bedrijven ontdekken dat gelukkige, vitale werknemers beter presteren en op 29 september 2010 vindt het Internationaal Gelukscongres plaats. In haar boek 'Geluk is een keuze' vertelt Mariska van der Werf hoe je je leven kunt verlichten door los te laten. Haar zojuist verschenen meditatie-cd Schep rust door te ontspannen helpt mensen om geestelijk en lichamelijk rust te vinden.

Geluk ligt voor het grijpen
In haar boek 'Geluk is een keuze' laat Mariska van der Werf zien dat geluk voor iedereen bereikbaar is. Geluk, welzijn en vitaliteit worden immers niet bepaald door wie je bent, wat je doet, wat je hebt of wat je overkomt het gaat vooral om je gevoel daarover. Geluk is dan ook een keuze voor eenieder die zich van zichzelf bewust is bewust van zijn zelfhelend vermogen, eigen blokkades en van het feit dat gedachten, gevoelens en gedrag zijn te veranderen. Met vaak verrassend simpele technieken helpt dit zelfhulpboek de lezer onverwerkte pijn achter zich te laten en daardoor zijn kijk op het leven te veranderen. Mensen die al gelukkig zijn, helpt het om nog meer geluk aan te trekken. Geluk is een keuze biedt adviezen om meer te genieten, het energieniveau te verhogen, maar ook om diepgewortelde trauma‘˜s te helen en hartenwensen te creëren. Mariska van der Werf: à¢â‚¬Å“Gelukkig kan iedereen gelukkig zijn.à¢â‚¬

VITAL-methode
In 'Geluk is een keuze' legt Van der Werf down-to-earth uit hoe je de regie over je leven in eigen hand kunt nemen. Ze ontwikkelde hiervoor de VITAL-methode (Voelen, Inventariseren, Typeren, Accepteren, Loslaten). Belangrijk is dat je op jouw moment kiest wat jij nodig hebt. Rond deze gedachte is ook de nieuwe meditatie-cd 'Schep rust door te ontspannen' opgebouwd. De ingesproken visualisaties en oefeningen hebben een helende werking op het onbewuste.

De rechterhersenhelft aan het werk
Geluk heeft volgens Van der Werf alles te maken met authenticiteit, jezelf mogen zijn, en het gebruik van de rechterhersenhelft. Dit deel van de hersenen is onder meer actief bij creativiteit, verbondenheid, innerlijke bewustwording en ervaringen van zelfheling. De linkerhersenhelft staat voor onze analytische, rationele kant. De auteur wil vrouwen, maar zeker ook mannen, uitdagen meer gebruik te maken van hun rechterhersenhelft.

Over de auteur
Mariska van der Werf (Partij, Limburg) volgde een rechtenstudie en de opleiding arbeidsmarktpolitiek & personeelsbeleid. Jarenlang coachte ze mensen bij hun persoonlijke effectiviteit en omgang met verandering. Door haar hbo-opleiding aan de academie voor polyenergetica verbreedde ze dit werkgebied naar het ondersteunen van mensen bij bewustwording en zelfheling. Van der Werf volgde diverse cursussen in opleidingskunde, management, persoonlijke ontwikkeling, zelfheling, medische basisvakken en verdiepte zich in het optimaal gebruik van menselijke energie. Haar cursussen variërend van ´energiemanagement‘˜ en ´geluksproeverij‘˜ tot ´inner-management‘˜ en ´persoonlijke effectiviteit‘˜ zijn bij particulieren en bedrijven zeer in trek.

Praktische informatie
Geluk is een keuze ISBN 9789085702467 paperback, 298 pagina‘˜s € 32,50
Schep rust door te ontspannen (cd) ISBN 9789085706281 € 13,95 muziek: Hugo Fredrix
Eerder verschenen in deze serie meditatie-cd‘˜s: Verlicht je leven door loslaten.
Boek en cd‘˜s zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online via www.inner-management.nl.

Het Internationaal Gelukscongres is een initiatief van Uitgeverij Lannoo en vindt plaats op 29 september 2010 (Rotterdam) en 30 september 2010 (Leuven). Aanleiding is de verschijning van 'Geluk. The World Book of Happiness'. Voor meer informatie: http://www.tinyurl.com/gelukscongresNL en http://www.tinyurl.com/gelukscongresBE.

www.gelukiseenkeuze.nl
www.inner-management.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor beeldmateriaal, interviewaanvragen en overige informatie: SINOT - tekst & pr, [email protected], tel. 040-2222198