EigenWijs-dag in gemeentehuis voor leerlingen Bonaventura College
Dinsdag 24 mei wordt een EigenWijs-dag georganiseerd in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Voor deze dag zijn 67 leerlingen van het Bonaventura College in Roelofarendsveen uitgenodigd op het Westeinde. De bedoeling is dat de leerlingen uit het derde jaar HAVO en VWO op deze dag binnen een bepaald thema met elkaar tot een 'project' besluiten dat in de gemeente uitgevoerd gaat worden.
Het college heeft voor de uitvoering van het winnende project een budget beschikbaar gesteld van 1.500 euro. De leerlingen maken op deze dag kennis met de gemeentepolitiek, met de ambtenarenorganisatie en met het ingewikkelde spel van vergaderen, onderhandelen en compromissen sluiten. Het project EigenWijs wordt gecoà¶rdineerd door de Stichting Politieke Jongeren Projecten (PJP).

Lange dag
De leerlingen wacht een lange dag, die begint om 09.00 uur als ze worden verwacht in het gemeentehuis. De dag wordt afgesloten met een speciale 'commissievergadering' van 19.00 tot 21.00 uur onder voorzitterschap van burgemeester Meerburg. Tijdens deze vergadering verdedigen de leerlingen hun project en kiezen ze het project dat uitgevoerd zal worden.

De speciale commissievergadering is openbaar. Iedereen die benieuwd is naar wat 'onze jeugd' belangrijk vindt, en waar zij het budget aan willen besteden, is van harte welkom. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, de deur gaat open om 18.45 uur. De vergadering begint om 19.00 uur en is uiterlijk om 21.00 uur weer afgelopen.

Bron:Gemeente Alkemade