Gemeente Coevorden zeer verheugd over komst hoofdvestiging Wildkamp naar CoevordenGroothandel Wildkamp gaat zijn hoofdkantoor en distributiecentrum verplaatsen van Lutten naar Coevorden. Op het industrieterrein Leeuwerikenveld II in Coevorden wil de onderneming op ruim 20 hectare een aantal bedrijfsonderdelen bundelen en flink gaan uitbreiden ten opzichte van de bestaande locatie. Wildkamp verwacht met de expansie in Coevorden samen met de huidige 140 medewerkers werk te kunnen bieden aan zo'n 250 medewerkers.

Wildkamp is Nederlands breedst gesorteerde groothandel en distributeur van kunststof leidingsystemen, kunststof componenten en technische artikelen. Het is van oorsprong een familiebedrijf met inmiddels meer dan 25 filialen in Nederland en Duitsland. Het hoofdkantoor en het distributicentrum bevinden zich nu nog in Lutten, gemeente Hardenberg. Op deze locatie heeft de groothandel onvoldoende mogelijkheden om uit te breiden. Op Leeuwerikenveld II beschikt de gemeente Coevorden over een stuk grond van ruim 20 hectare die door Wildkamp benut kan worden. Afgelopen week heeft de ondernemer besloten om definitief voor Coevorden te kiezen.

Het vinden van een geschikte bouwkavel voor de uitbreidingsplannen van de onderneming was een hele opgave. "Ik ben tien jaar bezig geweest met het vinden van een grotere locatie. De ruimte voor de uitbreiding vond ik in Coevorden. Een prima plek voor mijn onderneming, dichtbij goede verbindingen over weg, water en spoor. De aanvoer van producten via de haven en per trein in Coevorden is dan ook een interessante meerwaarde", aldus directeur De Wilde van Wildkamp.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat deze ondernemer heeft gekozen voor Coevorden. Juist in het huidige economische klimaat in Nederland, is dit voor onze regio een krachtige impuls voor de werkgelegenheid", aldus het college van B&W. "Bij uitstek een groothandel die het moet hebben van een goed logistiek netwerk past uitstekend in onze economische ontwikkeling. Wij zijn dan ook blij dat we in Coevorden de ruimte hebben om dit soort grote bedrijven een thuis te geven."

Verwacht wordt dat binnen een jaar met de realisatie van de plannen gestart kan worden. De NOM, de Investerings- en
Ontwikkelingsmaatschappij voor Nederland adviseert bij het verwerven van subsidies.

bron:Gemeente CoevordenComments are closed.
%d bloggers liken dit: