De Rat Race Rotterdam heeft op 20 september te horen gekregen dat de verstrekte vergunning voor het evenement is ingetrokken. Een ernstige communicatiefout bij de gemeente Rotterdam heeft ertoe geleid dat er voor de Rat Race op 22 september geen of onvoldoende politie-inzet is geregeld, men kan de handhaving van de openbare orde niet garanderen. Het evenement, dat op dat moment vrijwel volledig in de startblokken stond, wordt in overleg met de gemeente uitgesteld naar vrijdag 6 oktober.

Voor de organisatie een ware klap in het gezicht omdat zij al een jaar naar deze datum heeft toegewerkt en ook verplichtingen heeft naar deelnemers, sponsoren, leveranciers en niet in de laatste plaats, het goede doel. De meeste sponsoren begrijpen de moeilijke situatie en hebben toegezegd dat zij ook over twee weken hun medewerking willen verlenen.

Op het gebied van deelnemers is dat een heel ander verhaal. Het gemiddelde Rat Race team is afkomstig uit het bedrijfsleven van Rotterdam en omstreken. De meesten hebben de Rat Race al maanden op de agenda staan en kunnen hun agenda's moeilijk aanpassen op een dergelijke wijziging. Er zal daarom de komende weken extra hard gewerkt moeten worden aan het werven van teams om het verlies aan deelnemers te compenseren.

Voorzitter Werner Klingler: "Als je zo'n bericht te horen krijgt dan valt de bodem er echt even onderuit. Je weet even niet wat je te doen staat en twijfelt even of het een misplaatste grap is, maar helaas. Als de realiteit tot je doordringt ga je als team automatisch op zoek naar oplossingen. Toen we een alternatieve datum met de gemeente konden afspreken, begon zich al snel weer een beeld te ontwikkelen waar we naartoe konden werken. Opgeven is immers geen optie, dat kunnen we niet maken naar het Prinses Beatrix Fonds. In hun jubileumjaar willen wij een significante bijdrage leveren aan het goede werk dat zij verrichten voor mensen met spierziekten.

Het is dus zaak om in de komende twee weken alsnog zoveel mogelijk teams te werven voor deelname op vrijdag 6 oktober. We willen daarom graag een oproep doen aan "corporate Rotterdam" om zich sterk te maken voor het goede doel en teams in te schrijven."

De Rat Race Rotterdam is de meest ludieke sponsorloop waarin deelnemers van bedrijven en andere organisaties in werkkleding voor het goede doel 3,5 kilometer door hartje Rotterdam lopen. Het evenement vindt plaats op 6 oktober vanaf 14.00u. De inschrijfbalies voor het afhalen van startnummers en de late inschrijvers gaan open vanaf 13.00u. Het startschot valt om 15.00u. Ter afsluiting gaan we met zijn allen naar de Thalia Lounge voor de prijsuitreiking, de overhandiging van de cheque en de after-party.
 
bron:Rat Race