De gemeente Rotterdam sluit met Zilveren Kruis Achmea een collectieve ziektekostenovereenkomst af voor bijstandsklanten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Door de premies direct te betalen aan Zilveren Kruis Achmea ontvangen klanten een korting die kan oplopen tot 12,5%.

Deelname aan de overeenkomst is vrijwillig. Voor hen die deelnemen aan de overeenkomst verzorgt SoZaWe de inhouding van de premies op de uitkering en betaalt deze rechtstreeks aan Zilveren Kruis Achmea. In ruil hiervoor ontvangen klanten een korting van 7,5% op de basispremie van E 88 en betalen dus ruim E 81 per maand. Deze korting geldt voor een basisverzekering zónder eigen risico. De korting op de aanvullende verzekeringen kan oplopen tot 12,5%.

 

Zilveren Kruis Achmea accepteert deelnemers zonder meer voor de basisverzekering en de meeste aanvullende verzekeringen. Alleen voor de duurste tandartsverzekering gelden acceptatievoorwaarden.

Momenteel zijn ca. 40.000 bijstandsklanten en hun eventuele partners en kinderen verzekerd bij het Zilveren Kruis Achmea. Niet uitgesloten is dat bijstandsklanten die elders verzekerd zijn naar het Zilveren Kruis Achmea overstappen.
De gemeente is blij met de overeenkomst die gunstig is voor alle partijen. Door deelname aan de collectieve verzekering is de premiebetaling beter gewaarborgd en is er minder kans op achterstand en royement voor klanten van SoZaWe. De klanten krijgen premiekortingen en hebben geen omkijken naar de betaling. Voor Zilveren Kruis Achmea geldt dat zij minder invorderingskosten hebben.

De overeenkomst gaat per 1 januari 2006 in, maar wordt formeel in de loop van januari 2006 getekend. Niet bekend is waarom de gemeente geen Europeese aanbesteding heeft gehouden. De kortingen op de basisverzekering mag van de wet maximaal 10 % bedragen, Zilveren Kruis Achemea bood maar 7,5%.
bron:Gemeente Rotterdam