Gemeenten doen mee aan white band dayOp 10 september geven Wim Deetman, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en burgemeester van Den Haag en Ralph Pans voorzitter van de Directieraad van de VNG het gemeentelijke startschot voor de Nederlandse campagne voor de millenniumdoelen.Zij doen dit door witte spandoeken met de tekst 'Armoede de wereld uit / De gemeente steunt de VN-millenniumdoelen' te bevestigen aan respectievelijk het stadhuis van Den Haag en het gebouw van de VNG aan de Haagse Nassaulaan. 

De VNG heeft alle Nederlandse gemeenten in een brief gevraagd dit voorbeeld te volgen. Of op zaterdag 10 september, de internationale 'white band day', of in de week daarna als de topconferentie van de Verenigde Naties over de millenniumdoelen in New York wordt gehouden.

De Nederlandse gemeenten geven hiermee gehoor aan de oproep van United Cities and Local Governments (UCLG), de wereldorganisatie voor het lokaal bestuur, om in de periode rond de VN top over de millenniumdoelen (14-16 september) solidariteit aan deze internationale inspanning te betuigen en daarbij te vragen om erkenning van de rol van lokale overheden hierin.

bron:VNGComments are closed.
%d bloggers liken dit: