Op woensdag 11 mei heeft gemeentesecretaris Klaas Dekker een convenant getekend met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties. Het convenant betekent de start van een project om via een nieuwe techniek Apeldoornse regelgeving op 1 januari 2006 via het internet te publiceren. Het convenant bevat afspraken tussen de gemeente Apeldoorn en de rijksoverheid over de wijze waarop die regelgeving gepubliceerd moet worden.

Andere overheid
Apeldoorn was in het kader van het actieprogramma Andere Overheid al gekozen als Voorhoedegemeente. De gemeente Apeldoorn heeft het regelgevingsbestand goed op orde en is vervolgens gekozen om dit project uit te voeren. Overigens is het project à©à©n van de twee jaarlijks door een Voorhoedegemeente verplicht uit te voeren projecten. Als de Apeldoornse regelgeving vanaf januari 2006 op internet verschijnt, behoort Apeldoorn daarmee tot de eerste 40 gemeenten die hun regelgeving op deze manier toegankelijk maken.

Regels geregeld
Het actieprogramma Andere Overheid wil met het project bereiken dat in 2007 de regelgeving van gemeenten, provincies en waterschappen allemaal via de website wetten.overheid.nl te vinden is. Nu is daar reeds alle rijksregelgeving te vinden.

bron:Gemeente Apeldoorn