Als je een mooi vakantiehuis in Frankrijk gezien hebt en je wil er graag naartoe emigreren dan is het nu de tijd om dat te doen. Het kopen van een huis in het prachtige Frankrijk is minder complex dan je wellicht denkt. Of je nou een gewoon huis of een vakantiehuis koopt in Frankrijk maakt in principe qua moeilijkheidsgraad niks uit. Als je een mooi huis gevonden hebt en je zin hebt om deze te kopen dan dienen er een paar zaken geregeld te worden.

Als je een huis gaat kopen in Frankrijk dan moet je rekening houden met een aantal zaken. In Frankrijk is het zo dat er nogal wat partijen recht hebben op provisie. Elke partij die wat voor je regelt wil er uiteraard geld aan verdienen. Dit moet je van tevoren dan ook altijd incalculeren. Een belangrijke stap in het proces van het kopen van een huis in Frankrijk is een advocaat inhuren. Als je een advocaat in de arm neemt verklein je de kans op grote problemen. Mocht er iets fout gaan dan kun je terug vallen op je advocaat.

Bij de notaris kom je uiteindelijk terecht als je verder zit in het koopproces. In Frankrijk is het zo dat zelfs notarissen huizen verkopen. Bij een koop van een huis wordt de notaris uiteraard betaald voor het opmaken van een akte. Dat zijn ook kosten die je van tevoren kunt berekenen. Reken altijd bij het kopen van een huis op 10% extra kosten. Ook is het zo dat je huis in Frankrijk op je 70e afgelost moet zijn. Je moet er tevens voor zorgen dat je een Franse bankrekening hebt. Een aflossingsvrije hypotheek kent men niet in Frankrijk. Je kunt je altijd laten adviseren door een tussenpersoon.

Als de koop gereed is kan het verhuizen beginnen naar het mooie Frankrijk. Je moet dan op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf. Als je zelf je spulletjes inpakt dan scheelt dan een hoop geld in de kosten. Je kunt gewoon je huisdieren meenemen naar Frankrijk als je dit graag zou willen. De dieren moeten wel een dierenpaspoort hebben en ingeënt zijn tegen ziektes. Als dit het geval is dan is het geen enkel probleem om ze mee te nemen naar Frankrijk. Als je alles geregeld hebt, dan kun je eindelijk genieten van een lekker glas Franse wijn op je terras van je nieuwe huis in Frankrijk. Je nieuwe Franse leven kan beginnen.

 

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular