Op dinsdagmorgen 24 oktober omstreeks 07.45 uur wordt de politie verzocht om te gaan naar een autobedrijf aan de Wooldrinksweg te Enschede alwaar een inbraak zou hebben plaatsgevonden. Ter plekke blijkt dat er drie auto's van het merk BMW, een Daihatsu Feroza, een motor (Quat) en een bromfiets zijn ontvreemd.

Omstreeks 09.00 uur wordt een van de drie gestolen BMW's aangetroffen in de Balistraat te Enschede. De tweede BMW wordt om 10.00 uur aangetroffen aan de Getfertweg te Enschede. Later op de dag blijkt dat de derde BMW om ongeveer 09.10 uur betrokken is geweest bij een aanrijding met doorrijding op de Fazantstraat te Enschede.

Ooggetuigen melden dat deze BMW met hoge snelheid aan was komen rijden over de Fazantstraat gaande in de richting van de Beekstraat. In de bocht bij het Fazantplein verliest de bestuurder van de auto de macht over het stuur, waarna hij slipt en vervolgens een draai maakt van 180 graden. Hierbij raakt hij met de rechterachterzijde een aldaar geparkeerde auto. Vervolgens rijdt de BMW weg over de Fazantstraat en slaat linksaf de Koolmeesstraat in. Enige momenten later wordt de auto met behoorlijke schade en zonder bestuurder aangetroffen op Park de Kotten.

Een andere getuige had gezien dat de BMW op Park de Kotten geparkeerd wordt en er een jongeman van ongeveer 20 jaar uit de auto stapt. Deze man zou ongeveer 1 meter 85 lang zijn, een slank postuur hebben en een donkere korte jas, een grijze broek en een grijze baseballpet dragen.
Van de bestuurder van de gestolen BMW ontbreekt op dit moment elk spoor.

Ook is de politie nog op zoek naar de overige voertuigen die zijn gestolen, de Daihatsu met handelaarkenteken 80-08-FH, de bromfiets met kenteken XXP-223 en de Quat met onbekend kenteken.

Indien er mensen getuige zijn geweest van bovengenoemde aanrijding of weten waar de overige voertuigen zich op dit moment bevinden, worden zij verzocht telefonisch contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de Politie Twente op nummer 0900-8844.

bron:Politie Twente