De politie heeft vrijdagnacht een 39-jarige Nijmegenaar aangehouden voor diefstal cq. heling van een gestolen auto. De weggenomen auto was door de rechtmatige eigenaar via zijn GPS gelokaliseerd in de loods van de verdachte.

De politie werd verzocht naar een bedrijventerrein aan de Hogelandseweg in Nijmegen te gaan, waar de eigenaar van een gestolen auto, zijn weggenomen eigendom had gelokaliseerd via het Global Positioning System. Op de opgegeven locatie werd de auto aangetroffen. De eigenaar van het pand is daarop aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek en hoort de verdachte.

 

GPS
GPS staat voor Global Positioning System. Het systeem bestaat uit een netwerk van satelietten die rond de aarde draaien. Deze satellieten zenden een uniek signaal uit. Met een GPS-ontvanger kunnen deze unieke signalen worden opgevangen en verwerkt. Met behulp van deze informatie en een in de ontvanger ingebouwde almanak kan de GPS-ontvanger de positie berekenen en de verplaatsing registreren. Overal ter wereld zijn de satelieten te ontvangen. Het GPS systeem vertelt tot op enkele meters nauwkeurig waar een object op aarde zich bevindt. Steeds wordt de positie opnieuw berekend waardoor het mogelijk is om snelheid, richting, tijd en hoogte exact te bepalen. Steeds vaker bouwen particulieren en firma's in hun voertuigen een GPS in als traceermiddel.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid