In het politieonderzoek naar de overval op een juwelierszaak aan de Kempenaerstraat in Oegstgeest is de politie op zoek naar een man en een vrouw, die op het moment dat de overvaller de winkel binnenging, bij de deur stonden.

De man en de vrouw belden op woensdag 14 september rond 14.50 uur bij de winkel aan. De 57-jarige eigenaresse van de zaak opende de deur. Op dat moment zag overvaller kans om de zaak binnen te dringen en buit te maken. De eigenaresse werd in de winkel bedreigd met een vuurwapen en een stroomstok waarmee haar ook enkele schokken werden toegebracht. Met een groot bedrag aan juweliersartikelen zoals armbanden, sieraden en oorbellen liep de overvaller de winkel uit.

Politie zet achtervolging in
Gewaarschuwde agenten zagen de overvaller weglopen en zetten de achtervolging in. Op de hoek van de Kempenaarstraat met de Regentesselaan wisten zij de 51-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, te overmeesteren. Daarbij werd gepast geweld gebruikt omdat van de overvaller bekend was dat hij in het bezit was van een vuurwapen en stroomstok. Deze wapens werden dan ook bij de overmeesterde man aangetroffen. De verdachte wordt komende vrijdag 16 september voor de rechter-commissaris voorgeleid.

Weet u meer?
In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met de man en de vrouw die aanbelden bij de juwelierszaak. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Oegstgeest via 0900-8844. Ook andere nog niet door de politie gehoorde getuigen kunnen dit nummer bellen.
 
bron:Politie Hollands Midden