De politie is op zoek naar getuigen en of mensen die meer weten van de beroving van de tas van een 82-jarige vrouw uit Dordrecht. De oudere dame werd beroofd op donderdag 28 september tussen 16.30 en 17.00 uur op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht.

Ze liep vanaf de supermarkt in de richting van de Mauritsweg. Ter hoogte van een horecagelegenheid kwam haar een getinte jongeman van ongeveer 20 jaar tegemoet. Hij pakte de handtas van de vrouw uit het mandje van de rollator en rende weg op de Dubbeldamseweg Zuid. Diverse mensen gingen achter de jongen aan. Daarop rende hij terug langs de 82-jarige en ging het fietstunneltje in dat uitkomt op de Transvaalstraat. De gedupeerde vrouw stak na het incident de straat over richting de Mauritsweg. Een mevrouw op de fiets die ook achter de jongen was aangegaan, kwam even later terug met de gestolen tas. Die had ze onderweg gevonden. De portemonnee in de tas was weg. Daarin zat een klein bedrag aan contact geld.  De gedupeerde vrouw heeft aangifte gedaan.
Er zijn diverse getuigen geweest die geprobeerd hebben de tasjesdief te achterhalen. Ook zou er een manspersoon zijn geweest die zou hebben gezegd de tasjesdief te kennen. De politie wil graag in contact komen met deze personen. De getuigen van dit incident en/of personen die meer weten van deze verdachte worden dringend verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid