BREDA Na een kordaat gezamenlijk optreden van vijf burgers kon de politie vrijdagavond een 26-jarige auto-inbreker aanhouden op de Beethovenlaan.
Een jogster zag rond 17.25 uur dat er werd ingebroken bij een auto die geparkeerd stond aan de Huisdreef, bij het Mastbos.

Zij hield een voorbijkomende automobilist staande om met zijn GSM de politie te waarschuwen. Ondertussen was de automobilist uitgestapt en op de inbreker afgegaan, samen met een andere getuige. Beiden pakten de man vast, in afwachting van de politie, maar moesten hem weer laten gaan nadat hij hen dreigde met een schroevendraaier te steken.

De auto-inbreker ging er vandoor. De snel ter plaatse gekomen politie is daarop met à©à©n van de getuigen de omgeving gaan doorzoeken. Al doende kreeg men via de meldkamer een melding dat een andere getuige de verdachte op de Burgemeester de Manlaan had zien lopen. Na deze aanwijzing kon de politie de inbreker uiteindelijk op de Beethovenlaan aanhouden. Ondertussen had een medewerker van een nabijgelegen hotel verschillende (gestolen) goederen en een fiets veiliggesteld voor de politie. Een mooi staaltje van samen werken aan veiligheid!

Bron.Politie Medden en West Brabant