Op maandagavond omstreeks 20.30 uur werden drie mannen mishandeld op de Torenstraat in Enkhuizen. De mishandeling werd gepleegd door een groep van ongeveer tien jongeren. De slachtoffers liepen ernstige kneuzingen en verwondingen op.

Kort daarvoor, om 20.15 uur reed een 22-jarige man uit Enkhuizen met zijn vriendin in een auto over de Proeftuinen. Toen hij drie jongens om een fiets en een scooter passeerde, rende een van de jongens hard achter de auto aan met de bedoeling het portier open te rukken. De man gaf echter gas en reed door. Toen hij even later zijn auto parkeerde op de Torenstraat kwamen dezelfde jongens, inmiddels in een groepje van vijf jongens, naar zijn auto gelopen. Het slachtoffer werd uit zijn auto getrokken en geslagen en geschopt. Twee vrienden van het slachtoffer, die ook hun auto op de Torenstraat hadden geparkeerd, probeerden het slachtoffer te ontzetten, maar liepen daarbij ook slagen en schoppen op. Voor de slachtoffers was ontkomen niet mogelijk, omdat de groep jongens inmiddels was gegroeid tot ongeveer tien personen. Uiteindelijk werden de slachtoffers ontzet door de uitbater van een restaurant. De jongen vluchtten weg in de richting van het Venedie.

De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. De zaak is in onderzoek bij de rechreche Stede Broec. Zij zijn telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

bron: Politie Noord Holland Noord