De rechtbank heeft de 44-jarige A. van S. uit Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. (Proeftijd t.a.v. algemene voorwaarde: 2 jaar; t.a.v. bijzondere voorwaarde: 3 jaar). De rechtbank acht bewezen dat de man via msn een minderjarig meisje tot ontuchtige handelingen heeft bewogen, door zichzelf voor te doen als 15-jarig meisje. Ook acht de rechtbank aanranding van een tweede minderjarig slachtoffer bewezen.

Door te handelen als bewezen is verklaard heeft de verdachte zijn eigen seksuele behoeften laten prevaleren boven de lichamelijke en geestelijke integriteit van de slachtoffers, terwijl hij wist dat de door hem gekozen slachtoffers geestelijk en/of lichamelijk minder weerbaar zijn.

De rechtbank rekent het de verdachte bovendien ernstig aan dat hij misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat de moeder van één van de slachtoffers in hem als huisvriend gesteld had en dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van het feit dat de vader van een van de slachtoffers kort tevoren was overleden.

In het voordeel van de verdachte heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de verdachte niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten en dat hij door de reacties van bepaalde familieleden en omwonenden van de slachtoffers in deze strafzaak tot tweemaal toe gedwongen is geweest te verhuizen en zich thans genoodzaakt voelt onder te duiken.

 

Bron: Rechtbank Utrecht