De gevolgen van de treinstaking lijken mee te vallen. Rond vanmiddag 13.00 uur zijn wel zo'n 20 procent meer deelauto's onderweg dan gebruikelijk, maar bijna in alle steden zijn nog auto's beschikbaar om te huren.

Deelautobedrijf claimt altijd direct een auto beschikbaar te hebben voor haar abonnees, die meestal vaste klanten van NS zijn en dagelijks de trein gebruiken. Directeur Gijs van Lookeren Campagne zegt: 'blij te zijn dat hij onder deze bijzondere omstandigheden toch nog direct auto's beschikbaar heeft voor de duizenden abonnees'.
Wat is Greenwheels
Deelauto's, ook wel bekend als Greenwheels, zijn er voor mensen die niet dagelijks, maar wel af en toe een auto nodig hebben. Men sluit een abonnement af waarmee op ieder gewenst moment een auto is te reserveren.
Deze auto's staan op vaste parkeerplaatsen verspreid over de stad, waar het voertuig opgehaald en weer teruggebracht kan worden. De auto opent men met een chipcard. Onderweg kan met een tankpas bij alle benzinestations op rekening van Greenwheels worden getankt. Het aantal uren en kilometers die de auto rijdt wordt door een computer geregistreerd. Maandelijks krijgt de deelnemer een overzicht van het aantal autoritten en het verschuldigde bedrag.
Noot voor de redactie: voor meer informatie of het interviewen van deelnemers kunt u contact opnemen met Jan Borghuis 010-8501641 of buiten kantooruren 06-47930096, direct emailadres [email protected]

bron: Greenwheels