Zaterdag 15/7 heeft er rond 01.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden bij een hotel aan de Wispelbergweg te Beekbergen. Hierbij is de nachtportier, een 28-jarige man uit Zeist, overvallen en mishandeld door drie gewapende mannen met een bivakmuts. De overvallers hebben vervolgens een geldkistje en een kluis meegenomen.

Op het moment van de overval staat de nachtportier achter de balie. Daar wordt hij verrast door een man met een bivakmuts op en een zwart bomberjack aan met een vuurwapen in zijn hand. Er ontstaat een worsteling tussen beiden, waarbij de portier overmeesterd wordt en geboeid naar een andere ruimte wordt gebracht.

De geluiden die hij hoort wijzen erop dat de mannen bezig zijn de kluis te openen. Wanneer hij niets meer hoort, weet de portier zich los te maken van zijn boeien en ziet dat het de mannen gelukt is de kluis in z’n geheel mee te nemen. Dit betreft een kluis van ongeveer 100 cm hoog en 60 cm breed, creme/wit van kleur. De nachtportier heeft vervolgens direct de politie gebeld.

De politie vraagt mensen die tussen 00.30 en 02.00 uur die nacht iets opvallends gehoord of gezien hebben, of anderszins informatie hebben die met deze overval en/of de overvallers te maken kan hebben, zich bij de politie te melden via 0900 – 8844.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland