Op maandagmorgen omstreeks 10.30 uur werd een gewapende overval uitgevoerd op een 62-jarige man in een woning aan de Oosterstraat in Benningbroek. De man was alleen toen er twee mannen aan zijn deur kwamen. Er vanuit gaande dat het klanten waren die bij het slachtoffer schilderijen wilden laten taxeren, werden zij binnengelaten. Het ging om een blanke en een negroïde man. Binnen pakte de negroïde man een vuurwapen uit zijn zak en hield het tegen de hals van het slachtoffer. Hij moest zijn geld afgeven.

Omdat er geen grote bedragen in huis waren namen de overvaller een klein bedrag aan contacten uit de portefeuille van het slachtoffer. Ook werden sieraden uit de woning weggenomen. De gehele woning werd doorzocht. Vlak voordat de overvallers vertrokken werd het slachtoffer vastgebonden. Ook werd de vaste telefoon onklaar gemaakt. Nadat de mannen waren vertrokken wist het slachtoffer zich te bevrijden. Hij waarschuwde de politie.
De overvallers waren een blanke en een negroïde man. De negroïde man was 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1,85 meter lang en een slank postuur. Hij had een donkere huidskleur (mogelijk Somalisch)Hij sprak beschaafd Nederlands. Hij droeg een zwart lederen jasje en een blauwe spijkerbroek. De blanke man was eveneens 20 tot 25 jaar oud. Hij had een lengte van ongeveer 1,75 meter en een slank postuur. Hij had kort krullend haar. Ook deze verdachte sprak beschaafd Nederlands. Hij droeg een blauwwitte sjaal voor zijn mond, een grijs colbert, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. '
De politie in Westfriesland is op zoek naar eventuele getuigen van deze overval. De recherche in Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
bron:Politie Noord Holland Noord