Dinsdagmorgen 13 september werd om ongeveer 07.45 uur gemeld dat even daarvoor drie medewerkers van een winkel in de Kalanderstraat in Enschede waren overvallen.

De medewerkers, Enschedeers van 20 en 23 jr. en een Enschedese van 28 jr., waren bezig met het klaarzetten van spullen in verband met het binnenkomen van nieuwe vracht voor de winkel. Op dat moment werden ze bedreigd door twee mannen, die beiden hun gezicht hadden bedekt en werden er klappen uitgedeeld. Een van de drie medewerkers werd gedwongen de kluis, die elders in de zaak stond, te openen.

Uit de kluis werd een nog onbekende hoeveelheid geld weggenomen wat in een zwarte rugzak werd gestopt. Hierop verlieten de beide overvallers de zaak via de achterdeur.

Het gaat hierbij om twee mannen:

De eerste is ongeveer 1 m. 90 lang, breed postuur, 20 tot 25 jr. oud met een getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte bivakmuts waardoor alleen zijn ogen zichtbaar waren. Verder was deze overvaller gekleed in een licht gekleurde jas en droeg hij een broek waarover een blauwe / metalen glans zat.

De tweede was een stukje kleiner, ongeveer 1 m. 80 met een slank tot mager postuur. Ook zijn leeftijd wordt geschat op 20 tot 25 jr. met ook een getinte huidskleur. Als gezichtbedekking droeg deze overvaller een zwarte sjaal waardoor ook zijn ogen alleen te zien waren. Verder was hij gekleed in een blauwe spijkerbroek en een zwarte, heupmodel, jas.
Beide overvallers droegen handschoenen.

Getuigenoproep
Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets hebben gezien en de politie wat meer kunnen vertellen over de overvallers. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
 
bron:Politie Twente