Op dinsdagmorgen omstreeks 09.00 uur vond er een gewapende overval plaats op een juwelierswinkel aan de Middenweg in Heerhugowaard. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Omstreeks die tijd was de 60-jarige eigenaar in de winkel aanwezig met drie medewerkers, toen er plotseling twee mannen de zaak binnen kwamen. Een van hen droeg een bivakmuts. Beiden waren gewapend met een (mogelijk) vuurwapen. Nadat de overvallers een aantal sieraden hadden gepakt renden zij de deur uit om er even later op een zwarte scooter vandoor te gaan. Zij vluchtten in de richting Lindenlaan. Hier sloegen zij de Korte Dreef op.

De overvallers konden niet achterhaald worden. De slachtoffer liepen geen lichamelijk letsel op. De omvang van de buit is nog niet bekend.
Signalementen:
-overvaller 1: man, lengte 1,70 meter, licht getint uiterlijk met een pokdalig breed gezicht. Hij had zwart stijl achterovergekamd haar. De man droeg een bruin leren heupjas met bontkraag en een donkere broek. De man sprak Nederlands met een accent.
-Overvaller 2: man, lengte 1,65-1,70 meter. Hij droeg een bivakmuts, een donkere leren heupjas en een donkere broek en schoenen. De man sprak Nederlands met een accent.

De politie zoekt getuigen die iets van de overval hebben gezien, die mogelijk de personen uit het signalement herkennen of op een andere manier informatie hebben over deze overval. De recherche in Heerhugowaard heeft de zaak in behandeling. Zij zijn bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

bron:Politie NOord Holland Noord