Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een schoonheidssalon aan de Spoorstraat in Hoorn. Twee mannen met een bivakmuts en een vuurwapen gingen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Ze namen een bedrag van enkele honderden euro’s mee en verlieten rennend de zaak.

Er werd alleen gedreigd met het wapen. De mannen spraken Engels. Na de overval zijn weggelopen via de Leliestraat waar ze aan het einde linksaf sloegen en het Nieuwland opgingen. Aan het einde zijn ze vermoedelijk via het loopbruggetje het Koepoortsplein opgegaan. Ze zijn mogelijk richting het NS-station gegaan. Een oplettende getuige heeft hen nog enige tijd te voet achtervolgd en heeft nog enkele foto’s gemaakt met een digitale camera maar de foto’s bleken onvoldoende van kwaliteit.
Signalementen:
Dader 1 was een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur (negroïde) en een kort gedrongen postuur. Zijn lengte is ongeveer 1,70 m. Hij droeg donkere kleding met op de achterkant van zijn jas een lichtkleurig streep of tekst.
Dader 2 was een man eveneens van 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een getinte huidskleur en is mogelijk Aziatisch. Hij heeft een normaal postuur en is eveneens ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg ook donkere kleding.
Getuigenoproep:
De recherche stelt een nader onderzoek in en verzoekt een ieder die inlichtingen over  deze gewapende overval kan verschaffen contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844.
bron:Politie Noord Holland Noord