Op woensdag 6 juli 2005, omstreeks 16.45 uur, vond op de Industrieweg in Stein een mislukte gewapende overval plaats op een geldtransportauto van Geldnet. Niemand raakte gewond en er werd niets buitgemaakt. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Het geldvoertuig werd door twee snelle auto's, een Audi en een BMW, klemgereden. Hierbij waren vier mannen betrokken. Door à©à©n van hen werd vervolgens met een vuurwapen op de voorruit van de geldauto geschoten. Daarbij ontstonden diverse inslagen in de ruit, maar het lukte niet deze kapot te schieten.

Daarna gebruikten zij een explosief om aan de achterzijde van de geldauto binnen te komen, wat niet lukte. Hierop stapten de vier mannen in een gereedstaande derde auto met bestuurder en vluchtten. Voordat zij ervandoor gingen staken de daders de Audi en de BMW in brand. De Politie Limburg Zuid zette meteen een vliegtuig in om de vluchtauto met de vijf daders op te sporen. Korte tijd later werd de vluchtauto uitgebrand in het Belgische Zolder teruggevonden.

De twee medewerkers, die zich in de geldauto bevonden, raakten niet gewond en worden momenteel met diverse andere getuigen in het politiebureau gehoord.  Er werd niets buitgemaakt en wat zich in de geldauto bevond werd niet bekend gemaakt. Over de signalementen van de daders bestaat momenteel te weinig informatie.

De Politie Limburg Zuid zoekt samen met de Belgische collega's naar de gevluchte overvallers. De technische recherche is gestart met het technisch onderzoek en de tactische recherche zal een uitgebreid onderzoek instellen.

bron:Politie Limburg-Zuid