In verband met een gewapende overval bij een pinautomaat kon de politie in Heerhugowaard twee jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard worden aangehouden. Beide jongens zitten nog vast. Het incident vond plaats op zondag 22 mei. Toen werd een 17-jarige jongen uit Nieuwe Niedorp beroofd bij een pinautomaat aan de Bickerstraat-Raadhuisplein in Heerhugowaard.

Terwijl het slachtoffer geld stond te pinnen kwamen er twee jongens bij hem staan. Onder bedreiging met vuurwapens moest hij zijn pinpas en pincode afgeven. De overvallers pinden vervolgens een bedrag. De zaak kwam aan het rollen toen begin september de 17-jarige jongen op basis van binnengekomen informatie kon worden aangehouden in verband met diefstal of heling van een videocamera. Tijdens dit onderzoek kwam informatie naar voren die wees op de betrokkenheid van de verdachte bij de overval bij het pinapparaat.

Op 7 december werd de 16-jarige verdachte aangehouden, gevolgd door een nieuwe aanhouding van de 17-jarige verdachte op 20 december. Beide verdachte zitten nog vast. De gebruikte vuurwapens bleken overigens speelgoedpistolen te zijn. Deze wapens vallen wel onder de werkingssfeer van de Wapenwetgeving omdat zij teveel op echter vuurwapens lijken.
bron:Politie Noord Holland Noord