Vrijdagavond 24 maart omstreeks 22.00 uur werd de politie verzocht naar de Rietstraat in Almelo te gaan.  Politieagenten troffen in die straat een auto aan met ingeslagen zijruit. Achter het stuur zat een man, naar later bleek een 50 jarige Almeloër. Hij vertelde al enige tijd onenigheid te hebben met een 44 jarige plaatsgenoot. Die was hem vanavond in zijn auto achterna gereden en had hem op de Rietstraat klemgereden.

De 44 jarige man was uitgestapt, had met een ijzeren staaf de zijruit van zijn auto ingeslagen en had geprobeerd hem uit de auto te trekken. Dit laatste was niet gelukt, wel had de 44 jarige man hem meerdere keren geslagen. Mede door ingrijpen van omstanders was de 44 jarige man op een gegeven moment in zijn auto gestapt en weggereden. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd en gaven dit aan de politie door.

Politieagenten troffen even later de auto aan op de Gerard Doustraat. In de auto zaten twee inzittenden. De agenten hielden beiden aan. Onderzoek wees uit dat een van hen niets met de mishandeling en vernieling van doen had. Hij mocht na verhoor naar huis. De andere man bleek de 44 jarige man Almeloër te zijn. Hij werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De 50 jarige man deed inmiddels aangifte. Hij liep lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen.
 
bron:Politie Twente