De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het fietspad langs de N3 aan de Oostzijde in Dordrecht. Op maandagavond 23 januari tussen 23.15 en 23.30 uur reed daar op de fiets een 18-jarige jongeman uit Dordrecht. Op het fietspad Rondweg Oostzijde reed de jongeman net voorbij een discotheek aldaar in een flauwe bocht. Dit was ter hoogte van station Dordrecht-Zuid. Er kwamen de fietser twee jongens tegemoet lopen. Toen de fietser hen voorbij ging, werd hij tegen zijn been getrapt. Vervolgens werd de jongen van de fiets af getrokken.
Het slachtoffer moest zijn geld en telefoon afgeven. Hij werd daarbij getrapt en geslagen. Na afgifte van zijn portemonnee en mobiele telefoon werd hem een mes op de keel gezet en moest hij zijn pincode geven. Daarna gingen de daders ervandoor op de fiets van het slachtoffer. Zij fietsten weg in de richting van winkelcentrum Sterrenburg. Het slachtoffer is daarna naar een nabijgelegen hotel gerend waar de politie werd gealarmeerd. De 18-jarige moest voor medische hulp naar het ziekenhuis. Hij heeft een gebroken neus, een hechting in zijn hals, een tand door de lip en diverse blauwe plekken en zwellingen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie stelde direct een onderzoek in.
Signalement:
Het signalement van de verdachten is als volgt;
Verdachte 1:
Jongen, ongeveer 16 jaar,licht getinte huidskleur,ongeveer 1.60/1.65 m.
slank postuur,donker gekleed  
Verdachte 2:
jongen, lengte 1.80/1.85 m, slank postuur,witte pet of witte capuchon op
leeftijd ongeveer 16 jaar,donker gekleed
Getuigen gezocht
De politie roept getuigen en/of anderen die meer weten van deze beroving op zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen dan vragen naar de recherche in Dordrecht.
 
bron:Politie Zuid-Holland-zuid