Op zondagmorgen 20 november 2005 ontaarde een aanvankelijke inbraak in SnowWorld in Landgraaf in een gewelddadige beroving. Vermoedelijk twee daders wisten op zeker moment met een nog onbekend geldbedrag ervandoor te gaan. In de omgeving van SnowWorld hield de politie kort na de melding vier mannen (19,30,23 en 20 jaar) uit Landgraaf Heerlen en Kerkrade aan. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij de inbraak.

De politie kreeg omstreeks 07.45 uur een melding dat er overval had plaatsgevonden in SnowWorld. Vanuit het onderzoek beschikt zij echter over aanwijzingen die wijzen in de richting van een inbraak, waarbij de daders vermoedelijk door een personeelslid van SnowWorld is overlopen. Nadat de daders dit personeelslid met een mes bedreigden gingen zij er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Op het moment dat de daders werden overlopen, waren er een onbekend aantal personeelsleden en een eveneens onbekend aantal bezoekers in SnowWorld aanwezig. Er raakte niemand gewond. De politie startte meteen een onderzoek. In de loop van de middag werden de vier aangehouden mannen weer in vrijheid gesteld. Zij zijn geen verdachte meer omdat gebleken is dat zij niets met de inbraak hebben te maken.

bron:Politie Limburg-Zuid