Maandag 3 juli rond 11.00 uur heeft een man brandwonden opgelopen bij werkzaamheden in de Arnhemse Paterstraat. Een gasleiding raakte bij het graven in de straat lek waarna ontsnappend gas door een aanwezige brander werd ontstoken. Hierbij liep de man 1e-graads brandwonden aan beide benen op.

Een particulier bedrijf was bezig met het aanleggen van telefoonkabels toen de brand ontstond. Door de kuil, waarin zich de brandende gasleiding bevond, weer vol te gooien met zand hebben medewerkers de brand geblust nog voordat de brandweer ter plaatse was. Omdat hiermee echter de gaslekkage nog niet was gestopt heeft de brandweer het gasbedrijf ter plaatse laten komen om de lekkende leiding te dichten.
De brandweer heeft hierbij continue metingen verricht om de concentratie van het gas te controleren. In de woningen bleek zich een licht verhoogde gasconcentratie te bevinden. Vier woningen in de directe omgeving van het gaslek zijn korte tijd ontruimd geweest waardoor vijf personen tijdelijk hun woning hebben moeten verlaten. Nadat de woningen grondig waren geventileerd en gecontroleerd konden zij allen terugkeren. Het geheel heeft ongeveer een uur in beslag genomen waarbij de straat afgesloten is geweest.
bron:Hulpverlening Gelderland Midden