De politie gaat samen met de gemeente Opmeer en de verzekeringsmaatschappij Univé de strijd aan tegen de autocriminaliteit. De officiële start van de actie is woensdag 20 september om 11.15 uur op het gemeentehuis. De burgemeester gaat daarna samen met politiemedewerkers bij het winkelcentrum in Opmeer spiegelhangers uitdelen met de tekst, “niets er in, niets er uit”. Ook worden autobezitters aangesproken als ze kostbare goederen in de auto laten liggen.

Op een aantal parkeerplaatsen in de gemeente worden borden geplaatst met de waarschuwing: ‘Niets er in, niets er uit’. Daarnaast zijn er gratis spiegelhangers verkrijgbaar o.a. op het gemeentehuis en het politiebureau in Wognum. Op 20 september 2006 wordt bij het winkelcentrum in Spanbroek een spandoek opgehangen, met aandacht voor het onderwerp. Naast alle uitingen wordt er extra gecontroleerd op parkeerterreinen, worden automobilisten door de betrokken instanties gewaarschuwd en in de reguliere surveillances zal de politie extra oplettend zijn.

Aangifte
Met de gezamenlijke actie hopen de deelnemers de bewustwording bij het publiek te vergroten en auto-inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.  Bent u wel slachtoffer geworden van inbraak, doe dan altijd aangifte alleen dat weet de politie waar de overlast plaatsvindt en kan ze haar inzet hierop aanpassen. Aangifte doen kan ook via internet: www.politie.nl. Ziet u zelf iets verdachts? Bel dan ook met de politie op 0900-8844, of bij spoed 112.

bron:Politie Noord Holland Noord