De 11 Air Manoeuvre Brigade (11AMB) oefent van 26 september tot en met 14 oktober in de provincies Utrecht, Gelderland en Flevoland. 11 AMB is samengesteld uit de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht en de Tactische Helikoptergroep van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze oefening 'Falcon Autumn' trainen landmachtmilitairen met Chinook, Cougar en Apache helikopters situaties die zich in uitzendgebieden kunnen voordoen.

Falcon Autumn begint op 26 september met de verplaatsing van militaire voertuigen van Schaarsbergen naar Soesterberg. De voertuigen, die ook tijdens de rest van de oefening regelmatig zullen rondrijden, trachten het overige verkeer zo min mogelijk te hinderen. Tijdens de oefening maken de helikopters gebruik van de laagvlieggebieden in Nederland. Buiten de laagvlieggebieden gelden de reguliere minimumvlieghoogtes voor militaire helikopters; 45 meter boven grond en water, 210 meter boven aaneengesloten bebouwing, industriegebieden en dichtbevolkte gebieden.

Tijdens de oefenperiode (van 26 september tot en met 14 oktober) wordt ook op zaterdag gevlogen. De helikopters vliegen tot uiterlijk 23.00 uur.

bron:MinDef