Surveillerende agenten van de parketpolitie zagen op vrijdag 31 maart 2006 omstreeks 16.15 uur een 26 jarige man uit Almelo fietsen over de Gerard Doustraat in Almelo. De agenten spraken de man aan omdat zij wisten dat hij nog 238 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man ontkende echter degene te zijn die de agenten dachten dat hij was. Hij vluchtte daarop weg. De agenten kwamen erachter dat de man zich schuil hield in een woning op de vierde etage aan de Gerard Doustraat. Daar werd door hen diverse malen aangebeld. De deur werd niet geopend.

Op een gegeven moment kwam een bewoner van de derde etage de agenten vertellen dat er iemand achter de flat op de grond was gevallen of gesprongen. De agenten zagen dat de gevallen man degene was die ze zochten. Hij  klaagde over rugpijn en kon zich niet goed bewegen. Een ambulance werd gewaarschuwd.
Ondertussen bemoeide zich, een onder invloed van alcohol verkerende,  37 jarige man uit Almelo zich met de agenten en de gewonde man. De man gedroeg zich lastig en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd de man na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.
De gewonde man werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een verbrijzelde rugwervel had. De man vertelde dat hij van de vierde naar de derde etage wilde klimmen om de parketpolitie te ontlopen. Hierbij was hij uitgegleden.  De agenten zagen en roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.
bron:Politie Twente