De politie heeft op dinsdagavond 11 oktober 2005 een einde gemaakt aan een ontvoering van een 28-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw was eerder op de dag wederrechtelijk van haar vrijheid beroofd door een 29-jarige ex-vriend. De man dwong haar om mee te gaan in een auto. Een getuige zag in Den Haag dat een 28-jarige vrouw gedwongen werd in een auto te stappen.

De getuige zag vervolgens kans om alarm te slaan. Op basis van het merk, kleur en kenteken van het voertuig werd aan de omliggende politiekorpsen een opsporingbericht gedaan. Het voertuig werd in de vooravond gesignaleerd in De Bilt, waarna een achtervolging ontstond.

Het voertuig werd later gesignaleerd in De Bilt, waarna verschillende politie-eenheden van het politiekorps Utrecht disctrict Binnensticht de achtervolging inzetten. Op de A27 sloten agenten van het Utrechtse  district Lekstroom zich hierbij aan. In Oosterhout volgde de ontknoping.

De man pleegde onderweg een reeks aan verkeersovertredingen en reed daarbij in op twee agenten. De politie heeft tijdens de achtervolging steeds de nodige voorzichtigheid in acht genomen, vanwege de veiligheid van het slachtoffer en de andere weggebruikers. Via de A-27 ging het in zuidelijke richting, waarna de dader met zijn slachtoffer in Oosterhout terecht kwam. Op de Strijenlaan in Oosterhout zag de vrouw kans om zich uit de rijdende auto te laten vallen, toen het voertuig vaart minderde. De politie kon om 21:15 uur de verdachte inrekenen, door op de Strijenlaan een aanrijding met hem te forceren. De man weigerde vervolgens om uit de auto te komen. Omdat het onduidelijk was hoe en waarmee de man bewapend was, werd een politiehond ingezet. Dit leidde tot de arrestatie van de verdachte.

De man had op dat moment de beschikking over een slagersmes, dat in beslag is genomen. Rechercheurs van het politiekorps Haaglanden hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Fysiek was zij ongedeerd, uiteraard was zij wel hevig geëmotioneerd. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Vermoedelijk verkeerde hij onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Zijn motieven lagen waarschijnlijk in de relationele sfeer. Bij de ontknoping van dit misdrijf is er samengewerkt tussen de politiekorpsen Haaglanden, Utrecht en Midden en West Brabant.

bron:Politie Haaglanden