Interactieve virtuele ontdekkingsreis door Egyptisch wonder 

Maarssen, 12 juni 2012 - Dassault Systà¨mes, de 3DExperience specialist, heeft onlangs Giza 3D geïntroduceerd. Een interactieve reconstructie van het Giza Necropolis plateau in Egypte. Dit wereldwonder is te ontdekken en ervaren via:  www.3ds.com/giza3D.

Ervaren en leren met 3DExperiences
Giza 3D is een gratis interactieve 3DExperience, die Dassault Systà¨mes samen met het Museum of Fine Arts in Boston (MFA) heeft ontwikkeld. Iedereen die in het mysterieuze Gizeh plateau geïnteresseerd is, kan het nu vanaf een PC of tablet met Internet-verbinding zelf ontdekken en ervaren. Door de rondleiding te volgen, of zelf op zoek te gaan naar alle zorgvuldig gereconstrueerde tombes, gangen en grafkamers. Inclusief vier piramides, waaronder die van Khufu (Cheops) en Menkaure. Daarbij zijn een groot aantal oude en nieuwe foto's, reisverslagen, kaarten, tekeningen, dertig minutieus in 3D gereconstrueerde objecten en andere MFA-archiefmaterialen te bekijken. Zowel een indrukwekkende virtuele reiservaring als leeromgeving.

Giza 3D heeft iedereen iets te bieden:
à¢â‚¬¢    voor een breed publiek de meest eenvoudige toegang tot een schat aan informatie over het wereldberoemde Egyptische Gizeh plateau
à¢â‚¬¢    een bijzondere leeromgeving voor academische studies over het oude Egypte
à¢â‚¬¢    onderzoekers kunnen de gereconstrueerde 3D-objecten van alle kanten bekijken, waardoor inscripties zichtbaar worden die in museumkasten niet zijn waar te nemen
à¢â‚¬¢    museumpersoneel kan de toegevoegde waarde van 3DExperiences ervaren om inspiratie op te doen voor het verrijken van een bezoek aan de eigen exposities

3DExperience Platform
"Giza 3D laat zien hoe met ons 3DExperience Platform applicaties te maken zijn, die de manier van leren, onderzoeken en kennis delen, voor altijd veranderen", zegt Monica Menghini, executive vice president Industry van Dassault Systà¨mes. "Het archeologische Gizeh plateau is voor iedereen met een computer toegankelijk, terwijl het op 3D-televisies helemaal een ongekend realistische stereoscopische ervaring wordt".

Gizeh archieven
Ruim een eeuw geleden heeft George Reisner, Egyptoloog en grondlegger van de moderne wetenschappelijke archeologie, het onderzoek van de Harvard Universiteit - Museum of Fine Arts in Boston, op het Gizeh plateau gericht. De afgelopen tien jaar is hun volledige indrukwekkende collectie van foto's, dagboeken, tekeningen en andere documenten over Gizeh gedigitaliseerd en via de Giza Archives voor iedereen online toegankelijk gemaakt. Op basis van deze informatiebron heeft Dassault Systà¨mes het Gizeh plateau met de grootst mogelijke nauwkeurigheid in 3D gereconstrueerd.

Meer informatie over Dassault Systà¨mes lange historie met Egyptisch onderzoek is te vinden op:
http://www.3ds.com/company/experiential-marketing/giza-3d/?

Meer informatie over het Giza Archives project en de samenwerking met Jean-Pierre Houdin voor reconstructie van de Khufu piramide is te vinden op:
http://www.3ds.com/company/passion-for-innovation/the-projects/khufu-reborn

Over Dassault Systà¨mes   
Dassault Systà¨mes, de 3D-Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.