(Persbericht) Meer dan 145 uur non-stop live radio en tv en callcenteractiviteiten voor 3FM Serious Request via glasvezelverbinding van Eurofiber

Utrecht, 17 december 2010 - Ook dit jaar is de 3FM Serious Request-uitzending van 18 december tot en met kerstavond live te volgen vanuit het Glazen Huis. Traditiegetrouw stelt Eurofiber de glasvezelverbinding ter beschikking waarover beeld en geluid naar Hilversum gaan voor uitzending. Deze keer ontsluit Eurofiber niet alleen het Glazen Huis, dat in het centrum van Eindhoven staat, maar ook een naastgelegen hotel. Hierin is een professioneel callcenter ingericht voor het verwerken van de vele aanvragen en donaties. De verbinding van Eurofiber, van twee maal 1 Gbps biedt ruim voldoende bandbreedte om alle activiteiten voor 3FM Serious Request in goede banen te leiden.

Atilla Meijs is managing director van Corrino Media Group en al sinds de eerste editie betrokken bij de productie en uitzending van 3FM Serious Request. Hij vertelt: "Er wordt meer dan 145 uur live radio en televisie gemaakt vanuit het Glazen Huis en de uitzending mag geen moment uitvallen. Betrouwbaarheid staat daarom voorop, naast bandbreedte. De productie van 3FM Serious Request is technisch enorm ingewikkeld. Normaal gesproken zouden we voor alle live audio- en videoverbindingen meerdere satellietwagens en ISDN-lijnen nodig hebben. Eurofiber maakt het samen met United Broadcasting en Cisco mogelijk om al het beeld en geluid via à©à©n glasvezelverbinding te laten lopen. Maar diezelfde verbinding biedt ons bijvoorbeeld ook supersnel toegang tot ons kantoornetwerk vanuit Eindhoven."

Met de glasvezelverbinding levert Eurofiber voor de vierde keer een bijdrage aan 3FM Serious Request. De gezamenlijke actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis staat dit jaar in het teken van kinderen die door aids hun ouders verloren. Met 3FM Serious Request willen 3FM en het Rode Kruis deze kinderen hun toekomst teruggeven. Steeds meer bedrijven ondersteunen 3FM Serious Request niet alleen met geldelijke donaties, maar ook door gratis diensten zoals internet, telefonie en apparatuur te leveren. Daarmee wordt de organisatie van de actie steeds professioneler. Een betrouwbare en snelle datacommunicatieverbinding is meer dan ooit onontbeerlijk om voor deze actie op zoveel mogelijk media (Radio, TV, Internet en alle sociale media) aandacht te vragen.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%. Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Over 3FM Serious Request
3FM DJ's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg sluiten zich met 3FM Serious Request van 18 tot 24 december zes dagen lang op in het Glazen Huis in Eindhoven. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Iedereen kan tegen betaling een plaat aanvragen of op een andere manier in actie komen met maar à©à©n doel: samen met 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Met het verlies van hun ouders, verliezen zij hun toekomst. Het Rode Kruis helpt deze kinderen, geeft ze eten en verzorging, maar ook schoolspullenen een vakopleiding zodat ze weer zicht hebben op een toekomst. Om te voorkomen dat deze kinderen er alleen voor staan is hulp hard nodig en daar willen het Rode Kruis en 3FM met 3FM Serious Request iets aan doen.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]