(Persbericht) Leuven, BE 31 augustus 2010 GlobalSign (www.globalsign.nl), een van de langst gevestigde certificeringsinstanties (CA) en specialist in digitale certificaatbeveiliging, heeft vandaag bekendgemaakt het GlobalSign-merk verder uit te breiden naar de Nederlandse markt. Speciaal hiervoor is een lokale website gelanceerd, met specifieke Nederlandstalige verkoop- en ondersteuningsdiensten. Deze nieuwe ontwikkeling stelt bedrijven en channel partners in staat SSL-certificaten en andere beveiligingsoplossingen van GlobalSign snel, efficiënt en probleemloos online in het productassortiment te vinden en verkrijgen.

In de afgelopen jaren is het gebruik van het internet in Nederland sterk gestegen. De groeiende aantallen producten en services die online worden aangeboden, hebben echter ook een ongekend hoog risico voor phishing-aanvallen en andere veiligheidsbedreigingen teweeggebracht. Een sterke beveiliging, met bescherming van alle gegevens die via het internet worden uitgewisseld (zoals aanmeldingen van klanten- en creditcardgegevens), is dan ook een eerste vereiste. In Nederland is het aantal websites met SSL-beveiliging in het afgelopen jaar met meer dan 55% toegenomen, waarmee dit land reeds een derde plaats op de lijst van grootste SSL-markten in Europa inneemt (www.netcraft.com). GlobalSign hoopt met haar uitbreiding naar Nederland volop in te spelen op deze trend en groeiende vraag naar een vertrouwd en betrouwbaar alternatief ten aanzien van andere SSL-aanbieders.

De Nederlandse website van GlobalSign is voorzien van een vereenvoudigd lokaal bestelsysteem, zodat SSL-certificaten rechtstreeks verkrijgbaar zijn. Daarnaast kunnen bedrijfsklanten en channel partners op de website terecht voor verkoop- en technische ondersteuning in hun eigen taal. De SSL-certificaten van GlobalSign zijn in Nederland ook nog altijd verkrijgbaar via de Nederlandse voorkeurspartner van GlobalSign, Networking4all (www.networking4all.nl), die onze plaatselijke vertegenwoordiging verder uitbreidt met een diepgaande marktexpertise in de distributie van GlobalsSign-oplossingen. Deze combinatie maakt het nu makkelijker dan ooit voor klanten om hun websites te beveiligen met de alom bekende en vertrouwde certificaten van GlobalSign.

à¢â‚¬Å“De uitbreiding naar de Nederlandse markt is een opwindende stap voor GlobalSignà¢â‚¬, aldus Paul Tourret, algemeen directeur van GlobalSign. à¢â‚¬Å“Het doet ons een groot plezier ons dienstenassortiment nu ook plaatselijk aan onze Nederlandse klanten te kunnen aanbieden, gesteund door een nieuwe website op het wereldwijde internet met speciaal daartoe aangepaste Nederlandstalige verkoop- en ondersteuningsdiensten. Klanten van andere certificeringsinstanties zijn momenteel het slachtoffer van de talloze overnames en naam- en merkveranderingen die onder certificeringsinstanties plaatsvinden, hetgeen tot veel verwarring leidt. Met de stabiliteit van ons GlobalSign-merk hopen we de klant het sterkste alternatief en een vereenvoudigde klantenervaring te bieden.à¢â‚¬

Het uitgebreide assortiment SSL-certificaten van GlobalSign is geschikt voor bedrijven van klein tot groot en in alle sectoren en zal verkrijgbaar zijn via de nieuwe website. De reeks producten omvat o.a. snel uitgegeven certificaten voor domeinvalidatie, de traditionele Organization Validation-certificaten en de meest geavanceerde Extended Validated (EV) SSL-certificaten, waarmee de groene adresbalk wordt geactiveerd in nieuwe browsers zoals IE7+, Firefox, Opera, Chrome en Safari. De SSL-certificaten van GlobalSign zijn de ideale oplossing voor klanten die hun websites, aanmeldingen, webmail en andere volgende generatie diensten effectief willen beveiligen. Alle certificaten worden uitgegeven middels het toekomstbestendige 2048-bits stamcertificaat van GlobalSign, waarmee het hoogste niveau van beveiliging wordt geboden. De GlobalSign SSL-certificaten bevatten zonder uitzondering een uitgebreid pakket voorzieningen, waaronder de gratis Server Gated Cryptografie, de aanbieding van 3 licenties voor de prijs van 1 en een universele compatibiliteit met alle browsers en mobiele apparaten.

GlobalSign is een one-stop-shop voor alle PKI-vereisten en levert een reeks beveiligingsoplossingen waarmee bedrijven effectief aan alle voorschriften voor gegevensbeveiliging en privacy kunnen voldoen. Het bedrijf levert o.a. digitale ID‘˜s voor beveiligde e-mail, verificatie en ondertekenen van documenten. Daarnaast heeft zijn partnerschap met Adobe geleid tot een oplossing voor beveiligde uitwisseling van digitaal ondertekende PDF-documenten. Deze digitale ID‘˜s, de SSL-producten en de GlobalSign‘˜s Enterprise-producten voor bedrijven die meerdere certificaten nodig hebben (ManagedSSL en ePKI), zijn allemaal verkrijgbaar via de website van GlobalSign.

Voor verdere informatie kunt u terecht op www.globalsign.nl.

Info over GMO GlobalSign
GlobalSign werd opgericht in 1996. Het bedrijf is een door WebTrust geaccrediteerde certificeringsinstantie en biedt algemeen vertrouwde SSL- en EV SSL-certificaten, S/MIME en Code Signing voor alle platformen, inclusief mobiele apparatuur. De oplossing Trusted Root van het bedrijf maakt gebruik van zijn sterk verbreide GlobalSign CA-stamcertificaten en levert hiermee onmiddellijk PKI-trust model voor Microsoft CA‘˜s en bedrijfs-CA‘˜s, waardoor de kosten van niet vertrouwde stamcertificaten volledig worden geëlimineerd. Door het partnerschap met Adobe voor levering van Certified Document Services (CDS) kunnen PDF-documenten met digitale handtekeningen worden beveiligd. Deze kernoplossingen voor digitale certificaten stellen de duizenden geverifieerde klanten in staat beveiligde online transacties uit te voeren, code, PDF en Microsoft Office-documenten te distribueren die niet ongemachtigd gewijzigd kunnen worden en identiteiten aan digitale certificaten te koppelen voor beveiligde e-mail en externe twee-factorenverificatie. Het bedrijf geniet een lang gevestigde reputatie voor innovatie in de sector voor online beveiliging en heeft vestigingen in de VS, Engeland, België, Japan en China.

Info over GMO Internet Group
GMO Internet Group heeft zijn hoofdkantoor in Japan en is met een van de meest uitgebreide en wereldwijde internet-diensten een toonaangevende naam in de internet-industrie. De groep bezit in Japan het hoogste binnenlandse marktaandeel voor domeinregistratie, webhosting en betalingsprocedures en biedt een uitgebreide waaier aan internet-diensten, waaronder mondiale online beveiligingsdiensten, oplossingen voor eCommerce en internet-advertenties voor bedrijven en personen. De spil van de groep is GMO Internet, Inc., een bedrijf dat genoteerd is aan de primaire aandelen- en effectenbeurs van Tokio (TSE: 9449). Verdere informatie kunt u vinden op www.gmo.jp/en.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
Steve Waite
GMO GlobalSign Ltd
+44 1622 766766 / +32 16 891900
[email protected]