GoedBelicht.tv is het nieuwe maandelijkse programma op GoedTV gericht op de mens. Wat beweegt mensen in het veld? Wat zijn hun verhalen en hun projecten? Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Is dat het Nieuwe Ondernemen? En wat voor evenementen worden er georganiseerd? GoedBelicht.tv geeft de antwoorden!

In GoedBelicht.tv worden de projecten van verschillende Initiatiefnemers, Evenementen en Het Nieuwe Ondernemen belicht. De rode draad in het programma is het in beeld brengen van een ieder die goed doet voor een ander, zowel lokaal als mondiaal.

GoedBelicht.tv nodigt je uit om ook zelf een bijdrage te leveren. GoedTV wil met dit programma laten zien dat mensen het verschil kunnen maken, van particuliere initiatiefnemers tot goededoelenorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid.
In de eerste aflevering staan de projecten van Stichting Weeshuis Sri Lanka centraal. Initiatiefneemster Marja van Leeuwen vertelt over het moment dat ze door een bevriende arts uit Sri Lanka werd gebeld met de vraag of ze medicijnen wilde sturen voor de slachtoffers van de tsunami. Vijf jaar later staat er een dorp, waaronder een weeshuis en een school en biedt de stichting onderdak aan weeskinderen uit Sri Lanka.

In de rubriek Het Nieuwe Ondernemen Belicht besteedt GoedTV aandacht aan enkele bedrijven die zich onderscheiden door de voortdurende innovatie en ontwikkeling op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze aflevering staat het thema New-Energy centraal.

Tot slot een verslag van het officiële kick-off evenement 'IKLekker Fit'. GoedTV was tijdens het evenement aanwezig, waar 650 schoolkinderen o.a. de grootste fruitschaal van Nederland maakte. Met het project 'IKLekker Fit' ondersteunt Zilveren Kruis Achmea gemeenten en scholen in de regio Ijsselland die zorgen voor een gezonde leefstijl bij leerlingen van de basisschool.

Kijk vanaf 27 december iedere laatste zondag van de maand naar het nieuwe magazine van GoedTV! Ook zijn de afleveringen live te bekijken via GoedWebTV. Kijk op de website van GoedTV voor informatie en herhalingen.