Vrijdagochtend om 03.25 uur ontspoorde een lege goederentrein op Amsterdam Centraal. Er zijn geen slachtoffers. De schade aan de infrastructuur is beperkt. Zodra de veiligheids-instanties het spoor vrijgeven, start ProRail de herstelwerkzaamheden om zo snel mogelijk het spoor weer te kunnen berijden.

In tegenstelling tot het vorige ongeluk is de bovenleiding nu niet beschadigd. De oorzaak van de ontsporing is nog niet bekend. ProRail betreurt dit ongeval zeer. Door het ongeval zijn spoor 1 tot en met 4 buiten dienst gesteld. De invloed hiervan op de ochtendspits was relatief gering. Met name de treinen van en naar Haarlem ondervonden hinder.

De schade is beperkt. Een wissel is kapot en enkele kabels en leidingen. Omdat in tegenstelling tot afgelopen maandag geen bovenleiding kapot is gegaan, zal het herstel naar verwachting aanzienlijk minder tijd kosten.

De prognose hersteltijd kan nog niet worden gegeven, aangezien nu nog niet gestart mag worden met de reparaties. Zodra dit is toegestaan, zal het ook mogelijk zijn de exacte schade vast te stellen. De prognose hersteltijd wordt in de loop van de middag of vroege avond bekend gemaakt.

Bron:ProRail

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular