De politie Gooi en Vechtstreek heeft in het Gooi de afgelopen dagen twee vrouwen betrapt die onder invloed van alcohol een ongeluk met hun auto kregen. De eerste verongelukte op donderdagmiddag de tweede in de nacht van donderdag op vrijdag.

Op donderdag 8 december reed een 53-jarige vrouw uit Huizen omstreeks 16.50 uur in haar auto over de Zuiderzee in de richting van de Alaskastroom in Huizen.
Zij verloor de macht over het stuur en kwam daardoor met de linkerzijde van de auto in het groenstrookje terecht. Vervolgens week ze uit naar rechts en kwam ze met de rechterzijde van de auto in de rechterberm. Daar kwam zij tot stilstand tegen een boom.
De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw uit de auto te bevrijden. Zij is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Gooi Noord. Daar bleek dat zij geen letsel heeft overgehouden aan het ongeval.

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december waarschuwde een getuige omstreeks 04.10 uur de politie Gooi en Vechtstreek dat in de berm van een rotonde op de Diependaalselaan in Hilversum een personenauto stond, die kennelijk betrokken was bij een ongeval. In de auto troffen agenten een 49-jarige vrouw uit Hilversum aan. De vrouw is met verwondingen aan haar oog per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Hilversum. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend.

Beide vrouwen verkeerden ten tijde van de ongevallen onder invloed van alcohol. Bij hen is bloed afgenomen om het alcoholpercentage vast te kunnen stellen. Afhankelijk van de uitslag van de testen wordt bepaald welke sanctie de vrouwen wordt opgelegd.

bron:Politie Gooi en Vechtstreek