Een woning aan de Zusterstraat is op 26 mei uitgebrand. Door nog onbekende oorzaak brak de brand rond 09.00 uur uit waarna de Gorinchemse brandweer opschaalde tot middelbrand. Doordat de brand uitslaand werd en de woning in het lastig te bereiken hart van Gorinchem gelegen is, werd opgeschaald naar grote brand. Er zijn geen gewonden gevallen; de bewoner, een 34-jarige man, was op het moment van de brand niet thuis. Ook zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer was de brand na een uur meester.

De woning is volledig uitgebrand en de bewoner zal naar vervangende woonruimte moeten zoeken. Stichting Salvage is voor hulp aan hem ingeschakeld. Omliggende panden liepen rook- en waterschade op. Geen van de buren was op het moment van de brand thuis. Kinderen van een tegenovergelegen kinderdagverblijf zijn op advies van de brandweer uit voorzorg geëvacueerd en door hun leidsters naar de achterzijde van het kinderdagverblijf gedirigeerd. De kinderen konden na ruim anderhalf uur weer veilig terug. De Zusterstraat is gedurende enkele uren geheel afgesloten geweest voor verkeer. De brandweer heeft nog enkele uren nageblust.
Eà©n brandweerman werd korte tijd licht onwel als gevolg van de hitte en de rookontwikkeling. Hij kon door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld worden en hoefde niet naar het ziekenhuis. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek verricht.

Bron:Politie Zuid-Holland-Zuid