Ringenturner Yuri van Gelder heeft zondag 1 mei voor de derde keer dit jaar beslag gelegd op een gouden medaille. In de World Cup wedstrijd van Gent won hij overtuigend de ringenfinale met 9.775 punten. De kersverse sergeant van de Koninklijke Landmacht versloeg wederom zijn grote rivaal Jordan Jovtchev (BUL), die met 9.687 punten niet verder kwam dan een tweede plaats. Het brons ging naar Timur Kurbanbayev (KAZ, 9.625 punten).

De winst in Gent betekent zijn achtste gouden medaille tijdens een World Cup wedstrijd. "Het was echt à©à©n van mijn beste oefeningen van de laatste tijd. Meteen na afloop had ik al het gevoel dat het niet meer kapot kon. Prachtig dat ik nu ook Jovtchev voor de tweede keer dit jaar verslagen heb. Dat is goed voor het EK begin juni", zei een zeer tevreden sergeant Van Gelder na afloop. Op donderdag 28 april sloot hij zijn onderofficiersopleiding aan de KMS succesvol af en is hij gelijktijdig bevorderd tot sergeant. Medio mei wordt hij geplaatst bij het Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught.

Minder succesvol was luitenant Indra Angad-Gaur. Zij is afgelopen weekend vroegtijdig uitgeschakeld bij de Wereldbekerwedstrijd in Gdansk (Pol) en beëindigde daarmee het toernooi op een 30ste plaats. De officier van de Koninklijke Luchtmacht verloor met 14-11 van de Chinese Lei Zhang. Met dit resultaat heeft Angad-Gaur het onverwachte verlies in de halve finale van het NK vorig weekend niet kunnen wegpoetsen. In de voorrondes van Gdansk won ze vier van de zes partijen. Een optimistische Indra Angad-Gaur na afloop: "Ik ben behoorlijk vermoeid door het grote aantal wedstrijden dat ik de laatste tijd geschermd heb. Toch ben ik niet ontevreden, want schermtechnisch liep het gewoon prima. Ik lig goed op schema naar mijn piekmoment dat in juni moet liggen tijdens het EK in Hongarije."

bron:Ministerie van Defentie